MedWatch

500 patientjournaler blev solgt på offentlig auktion

Ved et møbelsalg fra Give Hospital blev 500 patientjournaler med personfølsomme oplysninger solgt.

Foto: Ritzau Scanpix/Claus Fisker

Da man lukkede Give Hospital 1. januar i år, medførte det en auktion over store dele af hospitalets inventar.

I den sammenhæng kom hospitalet ved en fejl til at sælge blandt andet arkivskabe, der indeholdt op mod 500 patientjournaler med personfølsomme oplysninger.

Det skriver Jyllands-Posten.

Avisen har blandt andet været i kontakt med en borger, der har erhvervet et arkivskab, der indeholdt patientjournaler og omslag til patientjournaler.

Sygehusledelsen i området har efter en undersøgelse fået kendskab til en række borgere, der via deres køb på ved møbelsalget har fået ufrivilligt ejerskab over patientjournaler.

"Jeg undskylder mange gange over for de borgere, hvis oplysninger uretmæssigt er havnet i de forkerte hænder," siger Dorte Crüger, direktør på Lillebælt Sygehus til Jyllands-Posten.

Hun oplyser til avisen, at det er et privat firma, der stod for auktionen og håndteringen af arkiverne.

"Men det fritager os ikke fra, at det selvfølgelig er os, der har ansvaret for, at tingene er i orden og bliver håndteret korrekt. Længere er den ikke," siger Dorte Crüger.

Give Sygehus blev lukket ved årsskiftet som en del af besparelser i Region Syddanmark.

Forsiden lige nu

Immunterapi fra Roche øger overlevelsen hos patienter med brystkræft

Immunterapien Tecentriq fra Roche har for første gang nogensinde kunnet fremvise effekt i behandlingen af patienter med såkaldt triple-negativ brystkræft. De nye studieresultater giver et fingerpeg om immunterapiens mulige potentiale som en forebyggende behandling til patienter med tidlig brystkræft, vurderer overlæge.

Lundbeck vil slå konkurrenter med data om seksuel sundhed

Med accept fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder må Lundbeck nu benytte sin antidepressiv Trintellix’ positive effekter på seksuel sundhed i markedsføringen, og det kan give en god konkurrencefordel, mener forskningsdirektør.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier