MedWatch

Peter Gøtzsche færdig som direktør for Nordic Cochrane

Direktøren for det nordiske Cochrane-center, Peter Gøtzsche, stopper i organisationen efter at være blevet ekskluderet fra det internationale netværk.

Peter Gøtzsche er færdig som direktør for det Nordiske Cochrane-center.

Det oplyser organisationens bestyrelse i en meddelelse på centrets hjemmeside, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

Gøtzsches exit kommer i kølvandet på sidste uges eksklusion fra det internationale Cochrane-samarbejdes bestyrelse, som han har været medlem af siden 2017.

I meddelelsen begrunder bestyrelsens eksklusionen med flere års "forstyrrende" og "upassende" opførsel fra den danske professor, der gentagne gange blandt andet har udtalt hård kritik af medicinalindustrien, som han beskylder for drive organiseret kriminalitet.

"Desuden har professor Gøtzsche gentagne gange fremstillet sine personlige holdninger som værende Cochranes, herunder i korrespondance med medlemmer af det akademiske miljø, i medierne og som ekspertvidne i en retssag," står der blandt andet i meddelelsen.

Seneste er det faldet det internationale netværk for brystet, at Peter Gøtzsche har kritiseret organisationens egen vurdering af HPV-vacciner. En kritik, som netværkets bestyrelse har kaldt "ukorrekt og sensationspræget".

Og selvom bestyrelsen anerkender Peter Gøtzsches ytringsfrihed, så mener den alligevel, at han har overtrådt en grænse.

"Som en af Cochranes ledere - som direktør for et Cochrane-center og bestyrelsesmedlem - havde han et særligt ansvar for organisationen, når han udtalte sig - særligt ved udtalelser gjort som privatperson. På trods af adskillige forsøg på at gå i dialog med ham om dette, har han gentagne gange fejlet i at udvise dette ansvar. Dette har ført til adskillige klager til organisationen og har skadets dens troværdighed i det videnskabelige miljø," skriver bestyrelsen.

Peter Gøtzsche ekskluderet fra Cochrane-bestyrelse  Cochrane-centerets Peter Gøtzsche får kritik af sin egen arbejdsgiver

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier