MedWatch

Cochrane-centerets Peter Gøtzsche får kritik af sin egen arbejdsgiver

Peter Gøtzsche, direktør for det nordiske Cochrane-center på Rigshospitalet, er kommet i infight med den internationale Cochrane-organisation, som beskylder ham og to andre for at have lavet en "ukorrekt og sensationspræget" kritik af organisationens egen vurdering af HPV-vacciner.

Peter Gøtzsche, professor, forsker og direktør for det nordiske Cochrane-center på Rigshospitalet, får kritik af chefredaktøren fra den internationale Cochrane-organisation. | Foto: Jyllands-Posten

Direktøren for det nordiske Cochrane-center på Rigshospitalet, Peter Gøtzsche, som er kendt for sin krasse kritik af medicinalindustrien, er havnet i en verbal ildkamp med sin egen arbejdsgiver.

Peter Gøtzsche er en af tre forskere, som i tidsskriftet British Medical Journal kritiserer den internationale Cochrane-organisations vurdering af HPV-vacciner for at være "ufuldstændig" og for at "ignorere vigtige beviser på bias."

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Forsøgsordning med risikodeling ender med vag konklusion

Lægemiddelstyrelsen har nu evalueret forsøgsordningen med risikodeling på lægemiddelområdet, men det sparsomme erfaringsgrundlag og påvirkningen fra covid-19 gør det svært at drage håndfaste konklusioner, lyder det fra Lægemiddelstyrelsen.

Europæisk laboratorienetværk skal sikre bedre data

Et nyt netværk af "referencelaboratorier" som led i EU's sygdomsforebyggelse skal bane vejen for bedre data. Der er stadig plads til forbedring, når der skal forberedes på fremtidige pandemier, siger Europa-Kommissionen til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier