MedWatch

Russisk Twitter-hær ville så tvivl om vacciner blandt amerikanere

Twitterbrugere fra Rusland, der søgte at påvirke det amerikanske valg i 2016, har også skrevet polariserende udsagn om vacciner på det sociale medie.

Russiske twitterbrugere har øjensynligt forsøgt at påvirke den amerikanske holdning til at lade sine børn vaccinere.

Det konkluderer en ny kortlægning af aktiviteten fra en række twitterbrugere, der menes at være en såkaldt troldehær styret af russere og som også har forsøgt at påvirke udfaldet af det amerikanske valg i 2016, der førte til valget af Donald Trump som ny amerikanske præsident.

Det skriver Reuters på baggrund af studiet, der er publiceret i American Journal of Public Health.

Med tweets som "Bliv ikke vaccineret. Illuminati står bag dem" og "At lade sin børn vaccinere er enhver forældres valg. Valget af farve til en lille kiste" har twitterbrugerne forsøgt at skabe tvivl om sikkerheden ved at lade sine børn og sig selv vaccinere.

"Det bevidste forsøg fra bots og trolde på at misinformere, vildlede og på andre måde fraråde forældre at lade deres børn vaccinere underminerer et af de tydeligste og mest positive medicinske og folkesundhedsmæssige redskaber, som forældre og sundhedsudbydere har til at beskytte børn," siger den amerikanske læge Matthew Davis til Reuters.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier