MedWatch

Forskere fra KU opdager nyt muligt mål for lægemidler mod Huntingtons sygdom

En gruppe forskere fra Københavns Universitet har opdaget en hidtil ukendt fejl i hjernen hos mus med Huntingtons sygdom, som ifølge forskerne kan være et mål for fremtidige lægemidler mod sygdommen.

En opdagelse fra Københavns Universitet kan danne grundlag for nye lægemidler mod den arvelige hjernelidelse Huntingtons sygdom. | Foto: POLFOTO

Danske forskere har opdaget en hidtil ukendt fejl i hjernen hos mus med Huntingtons sygdom, som muligvis kan udgøre et nyt mål for medicinalselskaber, der forsøger at udvikle lægemidler mod sygdommen.

Forskerne fra Københavns Universitet har afdækket, hvordan Huntingtons sygdom forstyrrer transporten af en aminosyre, som hjernens neuroner skal bruge til at sende signaler på tværs af hjernen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier