MedWatch

Lægemiddelstyrelsen gennemfører fyringer torsdag

Ni medarbejdere har taget mod en frivillig fratrædelse i Lægemiddelstyrelsen, som dog ikke slipper for at gennemføre en fyringsrunde. De berørte orienteres torsdag.

Foto: /ritzau/David Høgsholt

En bebudet sparerunde i Lægemiddelstyrelsen kan ikke klares frivilligt, og styrelsen vil derfor torsdag gennemføre ca. 15 fyringer.

Det skriver Dagenspharma.dk.

"Vi kommer til at fordele fyringerne, så de ligger lidt spredt. Det skal være sådan, at vi bedst muligt kan løse opgaverne fremadrettet, og at vi stadig har en velfungerende styrelse," siger styrelsens Thomas Senderovitz til mediet.

Senderovitz har tidligere fortalt MedWatch, at han håbede at nå sparekravet gennem frivillige fratrædelser, men ved fristens udløb stod det klart, at blot ni havde taget mod tilbuddet.

Sparerunden kommer som konsekvens at flere sammenfaldende faktorer, der har skabt usikkerhed omkring styrelsens indtægter, der for 90 pct. vedkommende kommer fra gebyrer fra medicinalindustrien. Blandt andet har parallelimportøren Europharmas konkurs ramt styrelsen hårdt i form af mistede gebyrindtægter.

Lægemiddelstyrelsen har løbende øget antallet af ansatte siden reetableringen af den selvstændige styrelse i 2015, og vil efter fyringerne have ca. 400 ansatte.

Sparerunde rammer Lægemiddelstyrelsen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier