MedWatch

DF og Radikale sikrer flertal for vækstplan for life science

Regeringen har torsdag middag indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre om indholdet af en vækstplan for life science.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) (tv.), sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) (midten) og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) (th.) præsenterede 2. marts regeringens udspil til en vækstplan for life science i Lundbecks hovedkvarter i Valby. Foto: /ritzau/Liselotte Sabroe | Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Life science-industrien får sin vækstplan efter regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre torsdag er blevet enige om fordelingen af 30 mio. kr. årligt til en vækstplan for life science.

Det oplyser partierne i en pressemeddelelse.

Dermed er blandt andet en ny life science-enhed i Erhvervsministeriet sikret, ligesom aftalen afsætter midler til at løfte Lægemiddelstyrelsen samt flere andre initiativer, der blandt andet skal medvirke til at løfte den danske life science-branches eksport.

"Med udgangspunkt i dygtige virksomheder, et stærkt sundhedsvæsen og internationalt førende forskningsmiljøer er life science blevet en central dansk styrkeposition. Danmark har dog mulighed for at stå endnu stærkere på life science-området i fremtiden. Og den ambition kommer vi et stort skridt nærmere med den aftale, vi nu har indgået," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) i en udtalelse.

Regeringen præsenterede 2. marts sit udspil til en vækstplan med 36 initiativer, hvoraf flere er vedtaget via andre politiske aftaler.

Samlet er der i aftalen afsat midler initiativer inden for fem områder, der samlet skal bridrage til mere klinisk forskning til Danmark, en lægemiddelstyrelse i topklasse, moderne og sikker brug af sundhedsdate, en indsats for tiltrække udenlandske investeringer og øge dansk eksport samt oprettelsen af life science-enheden i Erhvervsministeriet, der får Kasper Lindgaard som chef.

Særligt oprettelsen af en fokuseret enhed i Erhvervsministeriet lægger Dansk Folkeparti vægt på.

"Det er en løsning, der har været efterspurgt af branchen, idet de har manglet en koordinerende rolle. Det imødekommer vi nu med denne aftale – og vi kan reelt styrke potentialet for forskning og eksport til gavn for hele Danmark,” siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby.

Vækstaftalen tager udgangspunkt i de 17 anbefalinger, som regeringens vækstteam med Kåre Schultz i spidsen præsenterede i foråret 2017.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier