MedWatch

Rigshospitalet kurerer diabetes med ny operation

Læger på Rigshospitalet har genoptaget en tidligere anvendt operation, der foreløbig har kureret hver eneste patient for diabetes.

Foto: /ritzau/Sofia Busk/

Siden 2015 har læger på Rigshospitalet i København med succes transplanteret bugspytkirtler til en række patienter, der som konsekvens er blevet kureret for deres diabetes.

Det skriver Berlingske.

Operationen blev ellers droppet i 1990'erne, da en transplantation af bugspytkirtel dengang var forbundet med store komplikationer, ligesom resultaterne tidligere ikke var gode nok. I dag er lægerne dog blandt andet blevet bedre til at udvælge relevante patienter, hvilket bevirker, at foreløbig 19 patienter er gået fra at være alvorlig syge til diabetesfri efter at have modtaget en velfungerende bugspytkirtel.

"Operationsteknisk er vi blevet dygtigere, og medicinen, som man giver for undgå afstødninger, er blevet bedre," siger Allan Rasmussen, kirurg og overlæge på Rigshospitalet, til avisen.

Rigshospitalet forventer, at transplantere omkring 20 patienter om året. For at komme i betragtning til operationen skal man være så nyresyg, at man har brug for dialyse, men må omvendt ikke være blevet så syg, at ens blodkar har taget skade.

Forsiden lige nu

Takeda nedlægger 100 stillinger i Danmark

Et ønske om at centralisere de globale funktioner i medicinalselskabet Takeda rammer selskabets danske afdeling, hvor omkring 100 stillinger - mere end halvdelen - vil blive skåret, når funktioner rykkes ud af landet.

Shire afviser gigantisk milliardbud fra Takeda

Den japanske medicinalkoncern Takeda bekræfter rygter i flere internationale medier om, at man har budt omkring 370 mia. kr. på Shire, men oplyser samtidig, at buddet er blevet afvist. Shire bekræfter også og siger, at tilbuddet "væsentlig undervurderer" selskabets værdi.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier