MedWatch

To projekter får støtte til indsamling af erfaringer med medicinsk cannabis

Sundhedsministeriet har uddelt 5 mio. kr. til to videnskabelige projekter, der skal samle op på erfaringerne med medicinsk cannabis.

Foto: Mathew Sumner/Scanpix

12 projekter havde sagt om økonomisk støtte til videnskabelig indsamling af viden om medicinsk cannabis, men blot to har fået del af Sundhedsministeriet pulje på 5 mio. kr. til formålet.

Det oplyser ministeriet i en meddelelse.

”Vi igangsatte forsøget med medicinsk cannabis for at afhjælpe patienter, der forgæves havde søgt lindring – og det er der allerede mange, der har taget imod. Men vi er også nødt til at have en systematisk opsamling af viden og erfaringer. Det kan disse to projekter i høj grad bidrage med," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

De 12 projekter er vurderet af Innovationsfonden, der har indstillet de støtteværdige projekter til vurdering i Lægemiddelstyrelsen, hvor valget i sidste ende faldt på de to projekter, der har fået henholdsvis 1,2 og 3,8 mio. kr. til opsamling af erfaringer med brug af medicinsk cannabis som smertelindring ved neuropatiske smerter.

Foruden de allerede uddelte midler har Folketingets satspuljepartier afsat yderligere 5 mio. kr. til endnu en pulje til indsamling af viden om medicinsk cannabis.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier