MedWatch

Læger investerer i Riskærs cannabis-selskab

En række overlæger og speciallæger har investeret i og sidder i bestyrelsen for Riskærs nyeste selskab, som vil bruge cannabis i smertebehandling.

Foto: Hougaard Niels

Finansmanden Klaus Riskær har kastet sig over medicinsk cannabis som smertebehandling, som han både vil producere og tilbyde som behandling gennem sit selskab Smerteklinikkerne.

Og selvom danske læger generelt er tilbageholdende med at udskrive midlerne, så har Riskær haft held med at tiltrække flere læger til Smerteklinikkerne - både som investorer, ledelse og medarbejdere, skriver Berlinske Business.

»Lægerne er ligesom jeg selv gået ind i projektet, fordi de synes, det er vigtigt, at folk med stærke smerter har adgang til behandling. Og egenbetaling giver mulighed for at blive behandlet her og nu – fremfor at stå på månedlange ventelister,« siger selskabets bestyrelsesformand Carsten Rygaard, der er pensioneret ledende overlæge på Hvidovre Hospitals patologiske afdeling, til avisen.

I bestyrelsen i Smerteklinikkerne sidder ud over Carsten Rygaard blandt andre også Torben Ishøy, der er overlæge på et hospice i Roskilde og specialist i anæstesi, tidligere overlæge ved smerteklinikken i Give, Anna Birthe Bach, Hans Christian Plaschke, som er speciallæge med egen klinik inden for optopædkirurgi samt Kristoffer Levinsen, der er psykolog.

Ifølge bestyrelsesformanden vil klinikkens læger løbenede dokumentere effekterne af behandlingen, der er indført i Danmark på en forsøgsordning.

Riskær tvunget til destruktion af egne cannabismarker 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier