MedWatch

Fagbevægelsen afviser møde med Løhde: Vi savner villighed

Lønmodtagernes repræsentanter har ikke tænkt sig at troppe op til det møde, Sophie Løhde inviterede dem til via sin Twitter-profil søndag.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Innovationsminister Sophie Løhde (V) har søndag på sin Twitter-profil inviteret fagbevægelsen til et nyt møde mandag, efter at overenskomstforhandlingerne fredag brød sammen.

Men lønmodtagerne har ikke tænkt sig at møde op, fortæller Flemming Vinther, der er formand for Centralorganisationernes Fællesorganisation.

"Inden forhandlingerne brød sammen i fredags, havde vi siddet i seks døgn, uden at nå frem til noget nyt på de store dagsordener," siger han.

Ministeren oplyser, at hun også inviterede modparten til forhandlingsmøde søndag. Heller ikke her mødte fagbevægelsen op.

"Der er ikke de ord, der ikke er blevet sagt ved det forhandlingsbord. Vi mangler at se staten vise villighed.

Men er det netop ikke at vise villighed, når man inviterer til nye møder?

"Nej, det er det faktisk ikke. Med mindre vi på forhånd har set, at de har noget nyt at tilbyde, så nytter det ikke noget," lyder det fra Flemming Vinther.

Det var fredag eftermiddag, at forhandlingerne om en ny overenskomst for de 180.000 statsansatte brød sammen.

Årsagen er blandt andet, at parterne ikke kan blive enige om, hvor store lønstigninger politibetjente, gymnasielærere, skattemedarbejdere og ansatte i ministerier skal have i de kommende tre år.

En anden knast er spørgsmålet om betalt frokostpause, som lønmodtagerne kræver.

Ritzau forsøger at få en uddybende kommentar fra Sophie Løhde, men på Twitter skriver hun søndag:

"Kære Flemming Vinther. Jeg er parat til at forhandle alle #OK18-krav - også løn. Men det kræver, at I møder op ved forhandlingsbordet. Jeg har inviteret til forhandlinger søndag, hvor I afviste at møde op. Og i dag har I fået en ny invitation til forhandlinger i morgen kl. 12. Ses vi?"

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier