MedWatch

Nationalt Genom Center et stort skridt nærmere

Fredag fremsatte Sundhedsministeriet lovforslag om oprettelse af Nationalt Genom Center, som skal være udviklingscenter for den danske strategi for personlig medicin. Industrien og centerets direktør glæder sig, mens kritiker stadig råber vagt i gevær.

Systematisk lagring og deling af danskernes DNA er er trådt et stort skridt nærmere med det nu fremsatte lovforslag om oprettelsen af Nationalt Genom Center. | Foto: ANDREASEN CARSTEN

Endnu en milepæl er sat på vejen mod etableringen af en national database med oplysninger om danske patienters dna-landkort.

Sent fredag fremsatte sundhedsminister Ellen Trane Nørby nemlig et lovforslag om oprettelsen af det såkaldte Nationalt Genom Center, der skal give mulighed for at lagre og dele danskernes DNA.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier