MedWatch

80 pct. af Japans ældre skal passes af robotter om to år

Japan står over for en massiv mangel på plejemedarbejdere, og derfor skal robotter i stedet hjælpe 80 pct. af Japans ældre med bl.a. at stå ud af sengen, bade eller komme på toilettet. Det erklærer den japanske regering.

Foto: Colourbox

Den japanske regering vil gøre det mere acceptabelt at bruge robotter til at tage sig af den hurtigt voksende ældre befolkning, og regeringen forventer, at 80 pct. af landets ældre vil blive passet af robotter i 2020.

Det skriver The Guardian.

I Japan står den ældre generation over for en forventet mangel på 370.000 plejemedarbejdere i 2025, hvilket gør, at regeringen ser på andre initiativer, der skal fylde hullet, heriblandt robotter.

Udviklere har fokuseret på at producere simple robotter, der kan hjælpe skrøbelige beboere med at stå ud af sengen og ind i en kørestol, eller som kan hjælpe borgere med at komme ned i et badekar. Men den japanske regering ser en bredere vifte af potentielle anvendelsesmuligheder, heriblandt robotter der kan forudse hvornår patienter muligvis skal på toilettet.

Ifølge Dr. Hirohisa Hirukawa, der er direktør for forskning i robotinnovation på Japan's National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, siger, at robotterne blandt andet skal hjælpe med at løfte plejepersonalets byrde og booste hjemmeboende borgeres selvstændighed.

"Robotter kan ikke løse alle de problemer der er. De kan dog bidrage til nogle af de eksisterende udfordringer," siger Dr. Hiroshisa Hirukawa i et interview med The Guardian.

Robotteknologi eksisterer på nuværende tidspunkt på 8 pct. af landets plejehjem, til dels fordi befolkningen stadig har den overbevisning, at det er mennesker, der bør give denne form for pleje til de ældre.

Dr. Robot, til tjeneste: Kinas medicin-algoritme består landets lægeeksamen

Aalborg-selskab får millioner til udvikling af rehab-robot 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier