MedWatch

Medicinrådet fastholder nej til Spinraza fra Biogen

Trods en ny og reduceret pris fra medicinalselskabet Biogen står effekten stadig ikke mål med prisen på lægemidlet Spinraza til behandling af muskelsvind, vurderer Medicinrådet. Biogen afviser begrundelsen, som ifølge selskabets direktør ikke er baseret på facts.

Medicinrådet har på et møde sent tirsdag truffet beslutning om ikke at ville anbefale lægemidlet Spinraza som standardbehandling af den sjældne og uhelbredelige muskelsvindsygdom, spinal muskelatrofi af typen SMA type 2. | Foto: Casper Dalhoff / Jyllands-Posten

Det danske prioriteringsorgan, Medicinrådet, har på et møde sent tirsdag truffet beslutning om ikke at anbefale lægemidlet Spinraza som standardbehandling af den sjældne og uhelbredelige muskelsvindsygdom, spinal muskelatrofi af typen SMA type 2.

Det oplyser Medicinrådet i en meddelelse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Pharmadanmark om massefyringer i Leo Pharma: En del af gamet

Onsdagens melding om, at Leo Pharma de næste to år samlet skal nedlægge 1000 stillinger, skriver sig ind i en række af massefyringer i branchen, der er sket de senere år. Industrien skriger imidlertid på arbejdskraft, og fagforeningen Pharmadanmark har af samme grund opfordret Leo Pharma til straks at lave en jobbørs.

Overvældende flertal blåstempler nye EMA-beføjelser

Europa-Parlamentet har, få måneder før de nye opgaver skal varetages, vedtaget stærkere beføjelser til overvågning til EU’s lægemiddelagentur, EMA. Medicinalsektoren skal forberede sig på i udgangspunktet at være uden for døren i arbejdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier