MedWatch

Geners betydning for vægttab skal kortlægges

Amerikanske 23andMe, der blandt andet samarbejder med Lundbeck, vil bruge sin FDA-godkendte gentest rettet til forbrugere til at kortlægge, hvorfor mennesker reagerer forskelligt på eksempelvis diæter og motion.

Foto: 23andMe PR

Hvilken rolle spiller generne for et succesfuldt vægttab?

Det spørgsmål vil det amerikanske selskab 23andMe forsøge at besvare i et studie af tre vægttabsmetoder blandt 100.000 patienter, skriver virksomheden på sin hjemmeside.

23andMe står bag en gentest, der kan give informationer om den genetiske risiko for at udvikle en række sygdomme, men nu vil selskabet altså også forsøge at kortlægge genernes betydning for hvorvidt testpersonerne opnår det største vægttab ved motion eller to undersøgte diæter.

Gentesten er godkendt af FDA og kan markedsføres direkte til amerikanske forbrugere.

"Vi ønsker bedre at forstå de genetiske, demografiske, psykosociale og adfærdsmæssige karakteristika, der kan forudsige den overordnede succes for vægttab samt ved forskellige interventioner i testpersonernes livsstil," udtaler Liana Del Gobbo, der er 23andMes ledende forsker på studiet, til selskabets hjemmeside.

23andMe, som har taget sit navn fra de 23 kromosompar, indledte i efteråret 2016 et samarbejde med Lundbeck, der skal give dybdegående indsigt i hvilke faktorer, der påvirker udviklingen af depression og bipolar lidelse.

Lundbecks kæmpestudie skal afsløre årsager til psykiatriske lidelser

Lundbeck rekrutterer 25.000 patienter på tre måneder

Forsiden lige nu

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

En "digital transformation" i Novo Nordisks F&U-afdeling, som koster 400 medarbejdere jobbet, stjal fokus i uge 38, hvor Zealand Pharma ramte plet i et afgørende fase 3-studie og Coloplast holdt kapitalmarkedsdag. MedWatch giver dig her overblikket over ugens vigtigste begivenheder.

CHMP får ny, tysk formand

Ved sit septembermøde har EU's ekspertkomité på ibrugtagning af nye lægemidler, CHMP, valgt en ny formand for de næste tre år, ny næstformand skal vælges i næste måned.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier