MedWatch

Sverige giver begrænset tilladelse til Spinraza

I Sverige skal udvalgte patienter med muskelsvind have mulighed for at blive behandlet med lægemidlet Spinraza, der i Danmark er blevet afvist af Medicinrådet. Det har et råd under det svenske landsting netop truffet afgørelse om.

I Sverige kan udvalgte patienter under 18 år med spinal muskelatrofi (SMA) under visse betingelser og streng kontrol nu tilbydes behandling med lægemidlet Spinraza. | Foto: /ritzau/Thomas Sjørup/

Svenske patienter under 18 år med den aggressive muskelsvindsygdom spinal muskelatrofi (SMA) af type 1 og 2 kan under visse betingelser og streng kontrol tilbydes behandling med lægemidlet Spinraza (nusinersen).

Det har NT-rådet, den svenske pendant til det danske Medicinrådet, i dag onsdag henstillet til Sveriges landsting og regioner.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier