MedWatch

Professor: Region H bør overveje at lukke sundhedsplatformen

De mange problemer med Sundhedsplatformen koster Region Hovedstaden millioner, og det ser ikke ud til at blive bedre inden for den nærmeste fremtid. Regionen bør overveje, om man helt "skal trække stikket," lyder det fra professor.

Politikerne Region Hovedstaden bør overveje, hvorvidt man helt skal lukke for det udskældte it-system Sundhedsplatformen, eller om man fortsat har tillid til, at problemerne kan udbedres.

Det skriver Ingeniøren.

Jørgen Bansler, professor i datalogi med 15 års erfaring inden for sundheds-it, siger til Ingeniøren, at udfordringerne med sundhedsplatformen har nået et niveau, "hvor regionens politikere seriøst bør overveje, om man kan få det til at fungere, eller om man skal trække stikket."

Senest kom det frem, at Region Hovedstaden risikerer at skulle tilbagebetale 739 mio. kr. i modtaget støtte fra staten, idet produktionsniveauet ikke levede op til det aftale.

Fra Sundhedsplatformen erkender man, at der med visse aspekter såsom hospitalet i Herlev er gået for lang tid fra implementering til optimering, men mener alligevel ikke, at kritikken har gang på jord.

"Til nytår bliver vi færdige med implementeringsfasen, og så går vi over til optimeringsfasen. Det betyder også, at den samlede styrke kommer til at arbejde med at udbedre de problemer, lægerne oplever," lyder det fra programdirektør Gitte Fangel til Ingeniøren.

Professor Jørgen Bansler møder dog opbakning i sin vurdering fra kollega Jes Søgaard, professor i sundhedsøkonomi ved SDU. Han påpeger overfor Ingeniøren, at den negative spiral med et produktionsniveau på op mod otte pct. under normalen med stigende underskud til følge, måske kan holde året ud, men at regionen allerede til næste år har indskrevet besparelser fra Sundhedsplatformen i budgettet.

Professor Jørgen Bansler har tidligere på konferencen "Sundhedsplatformen – Fremsynet eller forfejlet" arrangeret af ingeniørforereningen IDA tilkendegivet, at han finder det uansvarligt, at Regionen har valgt at sætte et system som Sundhedsplatformen i drift - uden at at teste det op mod virkeligheden på de danske hospitaler.

"Jeg synes, at det er decideret uansvarligt. Man har valgt et system uden at teste det i praksis, man har derefter konfigureret det og rullet det ud uden at teste konfigurationerne og uden at teste, hvordan det vil fungere i forhold til de arbejdsprocesser, som er på hospitalerne, og hvordan de eventuelt skal tilpasses," sagde professor Jørgen Bansler på konferencen, hvilket MedWatchs søstermedie ITWatch har beskrevet.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

It-professor: Sundhedsplatformen bliver svær at redde

Sundhedsplatformen kan koste Region H 730 mio. kr.

Rigsrevisionen har øjnene rettet mod Sundhedsplatformen

Forsiden lige nu

Storbank ser lys fremtid for Coloplast

Medicokoncernen Coloplast har fået genskabt markedets optimisme omkring virksomheden, men der er langt mere at komme efter, vurderer den norske storbank DNB.

Lars Rebien breder Novo-fondens milliarder ud: "Det er vores mandat"

Under Lars Rebien Sørensens formandskab vil Novo Nordisk Fonden favne bredere end hidtil. Datalogi, it, bred naturvidenskab, sociale formål, humanitære formål og bæredygtige fødevarer bliver større indsatsområder. Det sker ud fra en overordnet devise om at forbedre sundheden i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier