MedWatch

Lundbeckfonden sætter ny mand i spidsen for uddelingsstrategien

Thomas Sinkjær skifter 1. januar fra Villum Fonden til Lundbeckfonden, hvor han som ansvarlig for fondens uddelingsstrategi skal stå i spidsen for uddelingen af ca. en halv mia. kr. om året.

Foto: Lundbeckfonden

Lundbeckfonden vil i endnu højere grad fokusere på forskning i hjernens sygdomme, og til det formål har fonden hentet Thomas Sinkjær til en nyoprettet stilling som senior vice president, Grants & Prizes.

Det oplyser fonden i en pressemeddelelse onsdag.

Thomas Sinkjær kommer fra en stilling som forskningsdirektør i Villum Fonden, og skal hos Lundbeckfonden blandt andet stå i spidsen for en ny strategi for uddeling af ca. en halv mia, kr. om året til sundhedsvidenskabelig forskning.

”Vi har en forventning om at kunne øge vores uddelingsniveau de kommende år. Derfor har vi udarbejdet en ny strategi, der i endnu højere grad tilgodeser det store behov for ny viden om hjernen. Hjernesygdomme koster samfundet milliarder og har enorme menneskelige omkostninger for både patienter og pårørende. Vi ønsker at bidrage til, at Danmark bliver en af verdens førende hjerneforskningsnationer,” siger Lene Skole, administrerende direktør i Lundbeckfonden, i meddelelse.

Thomas Sinkjær har tidligere været direktør for Danmarks Grundforskningsfond fra 2007-2015.

Lundbeckfondens formue svulmer til over 60 mia. kr. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier