MedWatch

Ny regionsformand vil følge sundhedsplatformen tæt

På fredag sætter region Sjælland gang i Sundhedsplatformen, og den skal følges indgående, siger ny socialdemokratisk formand. SF krævede den udskudt, men er udenfor konstitueringen.

Foto: /RITZAU/Tobias Selnæs Markussen/

Der skal afsættes et styringsudvalg, der skal følge idriftsættelsen af Sundhedsplatformen tæt i Region Sjælland. Efter planen skal det ske fredag, hvor regionen til trods for advarsler og massiv politisk diskussion sætter den omdiskuterede it-platform i drift.

Det skriver SN.dk.

Efter fire timers konstitueringsmøde er socialdemokraternes Heino Knudsen ny formand for regionen, støttet af en umage alliance bestående af Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Liberal Alliance. De fire partier har besluttet, at der "skal nedsættes et politisk styringsudvalg, der skal følge igangsætningen af Sundhedsplatformen i det sjællandske sundhedsvæsen tæt," skriver mediet.

De radikale havde som krav op til forhandlingerne, at Sundhedsplatformen skulle sættes på pause efter erfaringerne fra Region Hovedstaden De radikales Tina Boel sagde op til valget til DR Sjælland:

"Sundhedsplatformen giver stadig så mange problemer i hovedstaden, at Region Sjælland bør stoppe og udskyde sundhedsplatformen."

Men det fik hun ikke gennemført. Men de radikale har ikke den store tiltro til det bagland, der sikrer S formandsstolen. Det siger de Radikales Anne Møller Ronex efter forhandlingerne:

"Det, vi fik forelagt, var for ukonkret og for lidt gennemarbejdet. Og den konstellation, der er dannet flertal ud fra, er en kop te, der vist taler for sig selv. Det kunne vi ikke se os selv i," sagde Anne Møller Ronex til SN.

Denne artikel er leveret af MedWatchs søstersite ITWatch.

Genvalg til regionsformand trods kritik af Sundhedsplatformen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier