MedWatch

Sygdom & Sundhed

Nu bliver sundhed digitalt

Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL lancerer i dag ny digital strategi for sundhed. Initiativerne skal gøre livet lettere for både borgere og for ansatte i sundhedsvæsenet.

Regeringen vil sikre habilitet i ordning med cannabis

Der må ikke kunne sås tvivl om sundhedspersoners uvildighed i forbindelse med håndtering af medicinsk cannabis under den nye forsøgsordning med det euforiserende stof. Derfor blev der under Folketingets behandling af lovforslaget fremsat regler herom.

Genterapi modvirker type 1-diabetes i museforsøg

Amerikanske forskere har formået at modvirke autoimmun type 1-diabetes i et forsøg med mus ved hjælp af en genterapi. Ifølge forskerne kan behandlingen let overføres til mennesker, og man håber at starte kliniske studier i den nærmeste fremtid.

Geners betydning for vægttab skal kortlægges

Amerikanske 23andMe, der blandt andet samarbejder med Lundbeck, vil bruge sin FDA-godkendte gentest rettet til forbrugere til at kortlægge, hvorfor mennesker reagerer forskelligt på eksempelvis diæter og motion.

Californien tillader salg af cannabis til rekreativt brug

Som den sjette stat i USA legaliserer Californien nu både medicinsk cannabis og salg af cannabis til rekreativt brug. I Danmark trådte den fireårige forsøgsordning med salg af såkaldte mellemcannabisprodukter til medicinsk brug også i kraft i går.

Her er de mest læste artikler i 2017

Gennem flere end 400 nyhedsbreve har MedWatch holdt jer læsere opdateret om stort og småt inden for dansk og international life science. Her er årets mest læste artikler.

Kunstig intelligens kan forudsige akutte indlæggelser

Ved brug af big data kan forskningsprojektet Tværspor forudsige, hvem der bliver akut indlagt inden for de næste 100 dage. Projektet er så lovende, at Innovationsfonden netop har givet et tocifret millionbeløb til en fortsættelse af det. Forskere bag ser store perspektiver, mens organisationer kalder på etiske overvejelser.

Life science-talenter får iværksætterpris

To unge iværksættere blev for nyligt hædret med en pris for deres ideer og forretningskoncepter. Med det såkaldte Life Science Grant fulgte ud over æren et større pengebeløb, som vinderne nu vil bruge på at føre projekterne endnu nærmere en markedsgodkendelse.

Glædelig jul fra MedWatch

MedWatch ønsker alle læsere en glædelig jul og et godt nytår. Vi udkommer ikke mandag og tirsdag d. 25. og 26. december, men er klar med nyhedsbreve igen onsdag.

Nyt nationalt udbud af telemedicin skudt i gang

I november blev en landsdækkende infrastruktur til telemedicinsk selvhjælp for borgere med KOL sendt i udbud. Nu gælder det de telemedicinske løsninger for samtlige af landets 98 kommuner og fem regioner.

Sverige giver begrænset tilladelse til Spinraza

I Sverige skal udvalgte patienter med muskelsvind have mulighed for at blive behandlet med lægemidlet Spinraza, der i Danmark er blevet afvist af Medicinrådet. Det har et råd under det svenske landsting netop truffet afgørelse om.

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier