MedWatch

Når konsulenter ikke er nok: Antropologer knækker koden for virksomheder

Milliardkoncerner i ind- og udland har fået øjnene op for antropologer som en lukrativ ressource til at kortlægge kundeadfærd og forbedre produkter. Det gælder f.eks. Leo Pharma, der med egne ord er i gang med at skifte fokus og genopfinde virksomhedens dna i lyset af initiativet.

Foto: Leo Pharma/PR

Antropologer er blevet Big Business. De, som mange opfatter som lidt sære folk, fordi de f.eks. studerer ukendte stammer i Afrika, kan nemlig tilsyneladende meget mere. Det har en række multinationale selskaber som Microsoft, Adidas og Intel fundet ud af for flere år siden, men nu begynder antropologer for alvor at vinde indpas i også dansk erhvervsliv.

Danmarks tredjestørste medicinalselskab, Leo Pharma, har med stor succes kørt et større projekt, hvor 30 studerende på Københavns Universitet blev hevet ind som en form for konsulenter. Fælles for dem var, at de alle studerer noget så eksotisk som antropologi – læren om menneskers sociale og kulturelle verdener.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier