MedWatch

Orphazyme-medstifter indtræder som bestyrelsesformand i biotek-startup

Anders Hinsby kommer fremover til at sætte sig for bordenden, når der skal holdes bestyrelsesmøder i biotekselskabet Pephexia Therapeutics.

Foto: Muna Therapeutics / PR

I 2019 forlod Anders Hinsby jobbet som adm. direktør i Orphazyme – et selskab han selv havde været med til at stifte tilbage i 2010.

Siden da har Orphazyme-stifteren varetaget flere forskellige stillinger, både i bestyrelses- og direktionsregi.

Nu indtræder Anders Hinsby således i endnu en ny rolle – som bestyrelsesformand i biotekselskabet Pephexia Therapeutics – et selskab han har været med i fra starten som en del af den rådgivende ledelse.

Pephexia Therapeutics arbejder med opdagelse og udvikling af nye peptidbaserede lægemidler til behandling af kakeksi, der viser sig som uønsket vægttab. Selskabet har stifter Keld Fosgerau, tidligere forskningsdirektør i Gubra, som adm. direktør, ligesom Pephexia Therapeutics har tilknyttet flere velkendte folk fra biotekindustrien.

I marts modtog Pephexia Therapeutics en større bevilling fra Innovationsfonden, der gennem sit Innobooster-program støttede selskabet med 4,7 mio. kr.

Med bevillingen fra Innovationsfonden har Pephexia Therapeutics i alt rejst knap 18 mio. kr. siden etableringen i 2020, da også Bioinnovation Institute og Vækstfonden har bidraget med henholdsvis 10 og 3 mio. kr. - sidstnævnte i form af et såkaldt konvertibelt lån. Pephexia har base i biotekfællesskabet Cobis i København.

Udover den nye bestyrelsespost sidder Anders Hinsby ligeledes som bestyrelsesmedlem i det privatejede hollandske biotekselskab Vico Therapeutics, mens han til dagligt arbejder som driftsdirektør i Muna Therapeutics.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 33

Tirsdag, onsdag og torsdag stod i regnskabernes tegn. Tirsdag morgen nedjusterede Demant, onsdag kom Lundbeck og Coloplast med kvartalstal, og torsdag valgte GN, ligesom konkurrenterne, også at nedjustere. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier