MedWatch

Flere ingeniører får job i sundhedssektoren

På ti år er antallet af ingeniører i sundhedsvæsenet steget med 22 pct., hvor de blandt andet hjælper til at udvikle ny teknologi.

Ingeniører fylder stadig mere i det danske sundhedsvæsen.

Det viser tal fra Ingeniørforeningen, IDA, skriver DTU.

Fra 2010-2019 er antallet af ingeniører således steget med 22 pct. til 553 ingeniører, der i sundhedsvæsnet arbejder med blandt andet analyser af biologiske data vha. algoritmer til udvikling af digitale sundhedsplatforme.

”Højteknologien er i løbet af de sidste 20 år eksploderet – også på hospitalerne. Det apparatur, vi har til rådighed nu, er så kompliceret, at læger og sygeplejersker slet ikke kan udnytte det,” siger klinikchef Liselotte Højgaard, professor ved KU, adjungeret professor ved DTU og klinikchef på Rigshospitalet, til DTUs nyhedsbrev.

På hendes afdeling for Klinisk Fysiologi og Nuklearmedicin på Rigshospitalet er andelen af ingeniører siden starten af årtusindskiftet steget fra 2 til 20.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier