MedWatch

Virksomheder i opråb: Mangel på arbejdskraft koster dyrt

Mangel på dansk og udenlandsk arbejdskraft betyder, at life science-branchen mister millioner, mens patienter må vente længere på ny medicin, lyder opråb fra tre store danske virksomheder.

Foto: Leo Pharma / PR

Bureaukrati og administrativt setup spænder ben for at tiltrække vidensmedarbejdere fra udlandet, lyder det fra virksomhederne Lundbeck, Demant og Leo Pharma. Det skriver Børsen.

"Mangel på kvalificeret arbejdskraft kan betyde, at vi ikke overholder de tidslinjer, vi har sat, i forhold til at udvikle behandlinger til vores patienter, og at vi på grund af mangel på ansatte ikke kan få vores produkter på markedet hurtigt nok. Konsekvensen er, at patienter må vente længere på ny medicin, og at vi taber omsætning – potentielt millioner af euro på månedsbasis," siger Dennis Schmidt Pedersen, viceadministrerende direktør og HR-chef i Leo Pharma, til avisen.

Lundbeck har ca. 50 ledige jobs på fabrikken i Lumsås og på hovedkontoret i Valby, oplyser Elise Hauge, koncerndirektør med ansvar for HR og kommunikation, mens Demant mangler mellem 50-100 ansatte, lyder det fra Søren Nielsen, adm. direktør i Demant.

Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI, vurderer over for mediet, at der mangler "tættere på tusind ansatte, end det er hundrede" i branchen.

Mere fra MedWatch

Topchef efter nyt studieflop: "Det ligner jo lidt en Orphazyme"

Efter endnu et fejlslagent fase 2-forsøg, der har kostet biotekselskabet Asarina Pharma 50 mio. kr., nærmer det danskledede selskab sig afgrunden. Kun to skud har selskabet nu tilbage i bøssen, finansieringen til det ene mangler, og flopper de også, må selskabet dreje nøglen om, fortæller topchef Peter Nordkild.

Mærsk-donation til KU skal give laboratorier i topklasse

Etableringen af nye faciliteter i Mærsk Tårnet sikrer såkaldte GMO klasse 3-laboratorier, hvor forskere i Danmark vil kunne arbejde med blandt andet virus på et langt mere avanceret niveau end hidtil, lyder det fra Københavns Universitet.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier