MedWatch

Ny frontkvinde sætter sig mandag i spidsen for EMA

Forventningerne til irske Emer Cooke, der mandag officielt har første dag som ny topchef for det europæiske lægemiddelagentur, er høje, efter 10 år med forgængeren Guido Rasi. Med en kvinde på posten og en mere moderne ledelsesstil vil EMA træde ind i en ny æra, lyder det blandt andet.

Ireren Emer Cooke har mandag første arbejdsdag som ny adm. direktør for EMA, det europæiske lægemiddelagentur | Foto: EMA / PR

En ny æra for det EMA, det europæiske lægemiddelagentur, sparkes i gang i dag, mandag, når irske Emer Cooke officielt sætter sig i chefstolen for organisationen.

Efter 10 med forgængeren, italieneren Guido Rasi, der er blevet kritiseret for sin konservative, reformvage og patriarkalske måde at lede på, bliver det forfriskende med en kvinde i front for medicinalmyndigheden, og forventningerne til den nye frontkvinde er høje.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Biomarin forbereder sig på europæisk godkendelse af Ascendis-konkurrent

Amerikanske Biomarin opjusterer både forventningerne til omsætningen og underskuddet i forbindelse med regnskabet for årets andet kvartal. Samtidig melder selskabets topchef, at det kommercielle team er i gang med forberedelserne til en eventuel godkendelse af Voxzogo, der kan blive en mulig konkurrent til Ascendis-kandidat.

Merck lander som ventet i andet kvartal

Medicinalselskabet Merck, kendt som MSD i Europa, har torsdag leveret et regnskab for årets andet kvartal, der i det store hele lever op til analytikeres forventninger til såvel indtjening som omsætning.

FDA giver Lantus-patienter adgang til efterligning fra Mylan

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har onsdag godkendt, at brugere af det langtidsvirkende insulin Lantus fra Sanofi kan få udleveret det langtidsvirkende insulin Semglee fra Mylan, uden først at få udskrevet en specifik recept på Semglee hos lægen. Sydbank-analytiker vurderer dog ikke, at det får stor betydning for Novo Nordisk.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier