MedWatch

Saniona udnævner amerikaner som medicinsk direktør

Rudolf Baumgartner tiltræder 1. maj som ansvarlig for alt klinisk arbejde for biotekselskabet Saniona, der i højere og højere grad orienterer sig mod USA.

Foto: Andrew Milligan/AFP/Ritzau Scanpix

Det Ballerup-baserede biotekselskab Saniona er tæt på at have rykket hele ledelsen af virksomheden til USA.

Således oplyser virksomheden i en børsmeddelelse mandag morgen, at det har ansat amerikanske Rudolf Baumgartner som medicinsk direktør, chief medical officer, med ansvar for alt kliniske arbejde i selskabet.

Ansættelsen af Baumgartner er endnu et led i arbejdet for at forankre virksomheden i USA, der også er hjemsted for selskabets adm. direktør Rami Levin.

Det skyldes et ønske om at øge fokus på det amerikanske marked, hvor Saniona vil etablere en organisation, og biotekselskabet er i netop nu på jagt efter en ny finansdirektør, der - ligeledes med base i USA - skal tage over efter medstifter nuværende CFO Thomas Feldthus, der i februar annoncerede sin afgang.

Den lægeuddannede Rudolf Baumgartner kommer til Saniona med mere end 20 års erfaring fra life science-industrien, hvor han senest har tjent som medicinsk dirketør for non profit-organisationen Flatley Discovery lab, der arbejder inden med cystisk fibrose.

Sanionas hovedaktiv er lægemidlet Tesomet, der udvikles mod spiseforstyrrelsen Prader-Willi-syndrom samt hypothalamisk fedme, som er en form for fedme, der skyldes en hjerneskade.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier