MedWatch

Kåre Schultz' lønseddel overgår Lars Fruergaards – fik 75,6 mio. kr. i 2019

Teva-topchef Kåre Schultz fik en årsløn på 75,5 mio. kr. sidste år, hvilket er markant højere end Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensens løn samme år.

Kåre Schultz fik sidste år 75,6 mio. kr. for sin mission om at redde det kriseramte israelske medicinalselskab Teva. Foto: Lars Krabbe / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Kåre Schultz, den tidligere viceadministrerende direktør i Novo Nordisk og adm. direktør i Lundbeck, tjener godt på sin nuværende topchefstilling hos det israelske medicinalselskab Teva.

Teva har netop indberettet en lønrapport til det amerikanske børstilsyn, som viser, at Kåre Schultz landede en årsløn på 75,6 mio. kr. sidste år.

Den årsløn var til sammeligning 38 pct. højere end de 54,8 mio. kr., som Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen tjente samme år.

Kåre Schultz løn bestod af en grundløn på 14 mio. kr., en bonuspakke på 19,6 mio. kr. og aflønning i form af aktier for 42 mio. kr.

En af årsagerne til den danske topchefs høje løn var, at han overgik de mål, som bestyrelsen på forhånd havde sat for ham. Det fremgår således af lønrapporten, at Kåre Schultz opnåede 110 pct. opfyldelse af bestyrelsens mål.

Kåre Schultz blev hentet til Teva i slutningen af 2017 og fik til opgave at redde det kriseramte selskab, der bærer på en enorm gæld og bliver trykket af biosimilær konkurrence, prispres og opioidretssager.

I februar i år erklærede Kåre Schultz, at redningsplanen var overstået, over at selskabet nu arbejder med en vækstplan i stedet.

Kåre Schultz' løn har tidligere været i fokus, da Teva betalte danskeren 327 mio. kr. for sine første 14 måneders arbejde, mens selskabet lukkede fabrikker, fyrede tusindvis af ansatte og skar milliarder af sin gæld.

Kåre Schultz erklærer rekonstruktionen af Teva for afsluttet

Analytikere tvivler på 2020-salgsestimater fra Teva

Teva forbedrer bundlinjen, men taber 7 mia. kr. i 2019 – skærer 14 mia. kr. af gælden

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier