MedWatch

Mads Krogsgaard stopper som formand for Københavns Universitet – tidligere TV2-boss tager over

Koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen fra Novo Nordisk stopper ved årets udgangs som formand for bestyrelsen for Københavns Universitet. Han afløses af Merete Eldrup, der er tidligere adm. direktør for TV2.

Foto: Stine Bidstrup/KULTUR

Når nytårsklokkerne ringer det nye år ind, løber sandet samtidig ud for Mads Krogsgaard Thomsens periode som formand for betyrelsen for Københavns Universitet.

Krogsgaard Thomsen, der til daglig er koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, overtog i 2017 formandsposten efter i en periode at have tjent som næstformand.

Ny formand for bestyrelsen er Merete Eldrup, der fra 2007 til 2019 var adm. direktør for TV2.

"Merete Eldrup er en usædvanlig stærk kandidat. Vi er i udpegningsorganet begejstrede for, at KU med Eldrup får en formand med kompetencer og erfaringer som topleder, der i den grad kommer bestyrelsen, daglig ledelse og i sidste ende universitetet til gavn," udtaler Christian Grøndahl, formand for KU's udpegningsorgan og medstifter og adm. direktør for biotekselskabet Snipr Biome.

Merete Eldrup er desuden medlem af bestyrelsen i Nykredit, Rambøll og Rockwool Fonden.

Ud over Merete Eldrup er der kommet tre nye medlemmer i bestyrelsen hos Københavns Universitet.

Det er Mikkel Bogh, direktør for Statens Museum for Kunst, Jan S. Hesthaven, dekan på universitetet École Polytechnique Fédérale de Lausanne i Schweiz samt Agnete Raaschou-Nielsen, der arbejder som professionelt bestyrelsesmedlem.

De nye medlemmer begynder fra årsskiftet.

Novo-direktør får magtfuld formandspost

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier