MedWatch

Diabetesforeningens formand træder tilbage

Helbredsproblemer får Diabetesforeningens formand til at træde tilbage kort tid efter at være blevet valgt til posten.

Foto: Liv Høybye / Ritzau Scanpix

En længerevarende sygemelding henover sommeren får nu Torsten Lauritzen til at trække sig fra posten som formand for Diabetesforeningen.

Det skriver foreningen på sin hjemmeside.

Torsten Lauritzen blev valgt til formandsposten i maj, da han med et snævert flertal væltede den siddende formand gennem otte år, Truels Schultz, af posten.

I en udtalelse til foreningens hjemmeside udtrykker de to næstformænd, Thomas Elgaard Larsen og Jørgen Andersen, beklagelse over formandens beslutning.

"Det er med beklagelse, at Hovedbestyrelsen har modtaget besked fra Torsten Lauritzen om, at han fratræder posten som formand for Diabetesforeningen.

"Vi har stor respekt for Torstens beslutning, og vi ønsker ham fortsat rigtig god bedring samt de bedste ønsker for fremtiden," siger de i udtalelsen.

Diabetesforeningen har 92.000 medlemmet og er dermed en af Danmarks største patientforeningen.

Splittet Diabetesforening vælger ny frontfigur 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier