MedWatch

Genomcenter ansætter chef for bioinformatik

Ole Lund tiltræder 1. juli stillingen som chief bioinformatics officer hos National Genom Center.

Foto: /Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Nationalt Genom Center, der er udset til at være krumtappen i sundhedsvæsnets arbejde med genomsekventering, har ansat Ole Lund som kommende chief bioinformatics officer.

Han tiltræder stillingen 1. juli, oplyser genomcentret.

Ole Lund har har tidligere været ansat på Center for Biologisk Sekvensanalyse, og siden på Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet, hvor han har været med til at udvikle værktøjer, der understøtter udvikling af personlig medicin.

"Han har stor faglig tyngde inden for udvikling af præcisionsmedicin, og jeg ser frem til at samarbejde med ham om udviklingen af Nationalt Genom Center, så det understøtter, at sundhedsvæsnet i højere grad kan behandle patienter mere præcist og målrettet ud fra viden om deres gener," siger konstitueret direktør Peter Løngreen til genomcentrets hjemmeside.

National Genom Center er en styrelse, som blandt andet får ansvaret for at oprette en national database over sundhedsoplysninger fra patienter, som skal have lavet en analyse af deres gener. Blandt centrets opgaver bliver at stille disse data til rådighed på en sikker og fortrolig måde, sådan at danskernes genomdata kan anvendes at udvikle nye metoder til mere målrettet patientbehandling.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier