MedWatch

Gitte Aabo stopper hos Leo Pharma

Gitte Aabo stopper i Leo Pharma efter 11 år som adm. direktør. Bestyrelsen er klar med en afløser, der tiltræder 1. august.

Gitte Aabo har været i Leo Pharma i 27 år – hvoraf de seneste 11 har været som adm. direktør.

Leo Pharma skifter ud på topposten, hvor Gitte Aabo efter 11 år stopper i virksomheden.

Det skriver selskabet i en meddelelse mandag formiddag.

Som afløser har bestyrelsen udnævnt Catherine Mazzacco som ny adm. direktør for virksomheden, hvor hun tiltræder 1. august. Hun kommer fra en stilling som Head of Global Commercial Operations i GE Healthcares Biopharma-enhed og har tidligere bl.a. haft en række ledende poster i Abbotts globale organisation.

Catherine Mazzacco er opvokset i Marokko, uddannet i Frankrig på Université de Technologie de Compiègne.

Ifølge Leo Pharma er beslutningen om at skifte topchef sket i fællesskab med Gitte Aabo, der har tilbragt 27 år i virksomheden, der i dag har 5.500 medarbejdere i 130 lande.

"Jeg vil gerne takke Gitte Aabo for hendes enorme arbejde i at udvikle Leo Pharma fra en mindre, europæisk virksomhed til i dag at være en førende global aktør inden for medicinsk dermatologi – og en virksomhed, der er anerkendt for at sætte patienten i fokus. Hendes bidrag har været afgørende for, at LEO Pharma i dag står stærkt rustet til en meget spændende fremtid," siger bestyrelsesformand for Leo Pharma, Olivier Bohuon, i en meddelelse.

I meddelelsen udtrykker Gitte Aabo taknemmelig for at have fået mulighed for at stå i spidsen for virksomheden, der har hovedkvarter i Ballerup.

"Jeg er utrolig stolt af, hvad vi har opnået sammen, og af den virksomhed jeg giver videre til min efterfølger," siger Gitte Aabo

Skal føre ny strategi i mål

Leo Pharma lancerede i 2017 en strategi for selskabet frem for 2025, der blandt andet indbefatter en fordobling af investeringerne i forskning og udvikling indenfor for både kendte og nye sygdomsområder – blandt andet et nyt sats på sjældne hudsygdomme, hvor Leo har købt sig ind i ejerkredsen hos amerikanske Pellepharm, der råder over en lægemiddelkandidat mod den sjældne sygdoms Gorlins syndrom .

Ifølge Olivier Bohuon er nyudnævnte Catherine Mazzacco den rette til at stå i spidsen for Leo Pharma i de kommende år.

"Med sin erfaring fra førende globale medicinalvirksomheder har hun den rette profil til at føre virksomheden succesfuldt gennem udvidelsen af Leo Pharmas portefølje af innovative behandlinger og til yderligere at styrke virksomhedens position som en global leder inden for medicinsk dermatologi," siger han i meddelelsen.

Den tiltrædende direktør siger i pressemeddelelsen, at hun er "beæret" at blive tilbudt jobbet.

"Det er en virksomhed med en stærk arv og historie – og med en endnu stærkere fremtid. Jeg er imponeret over, hvad mine nye kolleger har udrettet, og over den position de har skabt for Leo Pharma blandt patienter og læger. Det danner et fantastisk fundament for den ekspansion og introduktion af nye, innovative behandlinger, som Leo Pharma står foran i de kommende år," siger Catherine Mazzacco, der efter otte år i USA flytter til Danmark i løbet af sommeren.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier