MedWatch

Gøtzsche åbner institut for uafhængig forskning i København

Peter Gøtzsche vil efter sin eksklusion fra Cochrane-samarbejde starte en ny organisation i København, der blandt andet vil arbejde for adgang til medicinalindustriens rådata.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Med oprettelsen af en ny organisation - Institute for Scientific Freedom - er Peter Gøtzsche atter på banen efter sin exit fra det Nordiske Cochrane-samarbejde i 2018.

Organisationen har formelt sin start på lørdag, hvor der afholdes åbningssymposium, og blandt opgaverne for det kommende Institute for Scientific Freedom bliver at arbejde for uafhængig forskning, adgang til rådata og lobbyarbejde hos b.la. EU og FDA. Det skriver Dagens Pharma.

"Der er meget stærke kræfter, som modarbejder den videnskabelige frihed og videnskabelige ytringsfrihed, og dem gør vi op med," siger Peter Gøtzsche til mediet.

Han understreger, at Institute for Scientific Freedom ikke er tænkt som en konkurrent til Cochrane-samarbejdet.

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier