MedWatch

Direktører på Viborgs sygehus stopper midt i sparerunde

Forud for stor spareplan på Viborg Sygehus er ledelsen fratrådt grundet uenighed med regionen.

Regionshospitalet Viborg skal på jagt efter nye direktører, da de to øverste er fratrådt. Det sker forud for en stor sparerunde. 

Det skriver Viborg Folkeblad. 

Det er hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, som nu er fortid. 

De har været direktører i Hospitalsenhed Midt, der ud over Viborg tæller hospitalerne i Silkeborg, Skive og Hammel Neurocenter. 

Ifølge Region Midtjyllands direktør, Jacob Stengaard Madsen, er der uenighed om ledelsen af hospitalet - herunder også budgettet. 

"Over de seneste måneder er det spidset til mellem de to og os, og der er i stigende grad blevet en kant. Derfor er vores konklusion, at de ikke kan være her længere," siger han til Viborg Folkeblad.

I august varslede Region Midt en spareplan på knap 300 millioner kroner om året, hvor en stor del af besparelserne skulle findes i Viborg. 

De to direktører er stoppet per dags dato. Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen siger til Viborg Folkeblad, at han ikke har nogen kommentarer til sagen og henviser til sin fratrædelsesaftale.

Politikerne i Region Midtjylland nåede i sidste uge frem til enighed om budgettet for 2019.

Det indeholder besparelser for 139 millioner kroner i 2019, mens der er planer om besparelser på 295 millioner kroner i 2020. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier