MedWatch

Regionsdirektør forlader Hovedstaden

Hjalte Aaberg stopper som direktør for Region Hovedstaden ved årets udgang, hvor hans kontrakt udløber.

Foto: /Ritzau Scanpix/Erik Refner

De knap 40.000 fuldtidsansatte i Region Hovedstaden skal have ny administrativ topchef fra årsskiftet, hvor regionsdirektør Hjalte Aaberg efter seks års ansættelse stopper i hovedstadsregionen.

Det sker i forbindelse med udløbet af regionsdirektørens nuværende kontrakt, oplyser regionen.

"Jeg har været embedsmand i klassisk forstand i stort set hele mit arbejdsliv. Jeg har haft et godt og tæt samarbejde med regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen. Nu kan jeg mærke, at jeg med min erfaring fra at lede store offentlige organisationer er klar til noget andet," udtaler Hjalte Aaberg i meddelelsen.

Hjalte Aaberg tiltrådte som øverste chef for Region Hovedstaden i januar 2013, hvor han kom fra en stilling som administrerende direktør i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning. Han blev valgt blandt 16 kandidater.

I Region Hovedstaden har Hjalte Aaberg blandt andet stået i spidsen for store hospitalsfusioner og -byggerier samt indførslen af it-systemet Sundhedsplatformen på alle regionens hospitaler.

"Han har løftet en af de mest komplekse ledelsesmæssige opgaver i det offentlige Danmark i en tid fuld af vigtige og svære projekter. Ingen tvivl om, at han både som leder og person vil blive savnet af mange," udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier