MedWatch

Fra forsker til forretningsmand

Portræt: Da hollandske Jan van de Winkel overtog direktørstolen i Genmab, lød spekulationerne blandt andet på, om han var i stand til at lægge forskeren på hylden og i stedet finde forretningsmanden frem. Fem år senere, og med en syvdobling af biotekselskabets markedsværdi, har hollænderen gjort de kritiske røster til skamme. Men hvem er han egentlig?

Foto: Carsten Bundgaard

Med blot ét lægemiddel på markedet er Genmab i dag næsten 3 mia. kr. mere værd end eksempelvis Lundbeck, der har 12 lægemidler at jonglere med. Men sådan har det ikke altid set ud for det danske biotekselskab, der tidligere er blevet omtalt som det lidet flatterende ”biotekbranchens enfant terrible”.

For det var et selskab i knæ, som hollænderen Jan van de Winkel overtog tilbage i 2010 efter den pludselig exit fra Lisa Drakeman, der oftest var i medierne for at være en dyr dame. Jan van de Winkel selv var med til at stifte Genmab tilbage i 1999 og sad som forskningsdirektør indtil forfremmelsen i 2010. Indtil da var han et ubeskrevet blad i medierne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier