MedWatch

Profiler

Prominente navne stopper i bestyrelsen for københavnsk biotekhåb

Bestyrelsen i Antag Therapeutics, der udvikler et middel mod fedme og diabetes, er to prominente navne færre, efter at dels Novo Holdings-partner og senest en erfaren biotekchef er trådt ud. Formand er stadig Symphogen-stifter, Kirsten Drejer, ligesom bestyrelsen fortsat rummer flere markante biotekprofiler.

Topforsker i forrygende comeback

Portrætinterview: Biotekselskabet Saniona har med den seneste handel om rettigheder til potentielle lægemidler kappet båndene til NeuroSearch. Adm. direktør Jørgen Drejers nye selskab ligner en mini-udgave af NeuroSearch, det styrer mod en milliard kr. i markedsværdi - og denne gang sidder han ved roret.

Her er GSK’s danske "orphan drug-rytter"

Interview: Sjældne sygdomme har været en rød tråd igennem hele Birgitte Volcks karriere, der blandt andet tæller selskaber som Amgen, Aventis og Sobi. Det har nu ført hende til GSK’s hovedkontor i London, hvor hun har ansvaret for udviklingen af selskabets lægemidler mod sjældne sygdomme.

Coloplasts ”hemmelige” Rasmussen

Det var et familiemedlem med en stomi, der fik Allan Rasmussen til at søge praktik som ingeniør hos Coloplast i start 90'erne. I dag mere end tyve år efter er han koncerndirektør i medicoselskabet med ansvar for mere end halvdelen af alle medarbejdere. Han fortæller her om sin karriere, og om at overtage en forretning, der var "kørt i grøften".

ALK-Abelló fyrer topchef

Jens Bager fratræder med øjeblikkelig virkning, og bestyrelsen leder nu efter den mangeårige direktørs afløser.

Børsnotering lokkede tidligere WDH-direktør til Tyskland

Det er blandt andet udsigten til at skulle føre et af verdens største rehabselskaber, Ottobock, på børsen, der har lokket William Demants tidligere økonomidirektør Stefan Ingildsen til Tyskland. Selvom han styr på både finanserne og life science, er der dog stadig et område, der halter, og som kræver en tur tilbage på skolebænken for finansdirektøren.

BMS-direktør blev trukket ind i medicinalbranchen af Novo-opslag

Profil: Et tilfældigt opslag på en tavle på Handelshøjskolen i København tilbage i 90’erne, blev Anders Thelborgs vej ind i medicinalindustrien. I dag kan han kalde sig nyudnævnt adm. direktør i Bristol-Myers Squibb i Danmark – en stilling, som kun er blevet besat af én anden dansker tidligere.

Tidligere forskningsdirektør er innovationens julemand

Profil: Efter 18 år i det private erhvervsliv blandt andet som forskningsdirektør i Leo Pharma havde Tore Duvold både fordomme og betænkeligheder ved at skulle arbejde i det offentlige. Alligevel tog han springet ”over på den anden side” som vicedirektør i Innovationsfonden, hvor han netop har været med til at uddele sin første pulje penge.

Novo Seeds nye ansigt flyttede fra Frankrig for at investere i Danmark

Profil: Nok mistede Novo Seeds en af sine mest erfarne investeringsdirektører til Frankrig – men nu har Novo Seeds ”taget hævn” og hentet en franskmand som ny investeringsdirektør. Det var ikke en svær beslutning at flytte til Danmark, lyder det fra Emmanuelle Coutanceau, der blandt andet blev tiltrukket af det stærke danske iværksættermiljø.

Ambus salgsdirektør droppede juraen til fordel for salg

Profil: Karrieren startede hos Mærsk som shippingelev, men det var juraen, der endte med at trække Carsten Buhl ind i medicobranchen. I dag er han global salgsdirektør i danske Ambu og har fået hele verden som sin arbejdsplads.

Biotekrigmands rolle udspillet om et par år

Interview: Biotekinvestor og rigmand Claus Christiansen må se sin rolle i flagskibet Nordic Bioscience blive mindre og mindre i takt med, at en ny genereration tager mere og mere over. MedWatch har mødt 73-årige Claus Christiansen til en snak om generationsskifte, om at tjene penge i biotekmiljøet og om, hvorfor pressen gerne må stoppe med at kalde ham knoglekongen.

Udlandskarrieren var i fokus fra begyndelsen

Jørgen Kronborg Jungersen har siden studietiden satset massivt på en karriere i udlandet, hvor han efter ophold i både Kina og Indien i øjeblikket er marketingchef i Novo Nordisk i Schweiz.

Fra forsker til forretningsmand

Portræt: Da hollandske Jan van de Winkel overtog direktørstolen i Genmab, lød spekulationerne blandt andet på, om han var i stand til at lægge forskeren på hylden og i stedet finde forretningsmanden frem. Fem år senere, og med en syvdobling af biotekselskabets markedsværdi, har hollænderen gjort de kritiske røster til skamme. Men hvem er han egentlig?

En enmandshær går i krig

Biogen Idec's nye udfordrer, formanden for Forward Pharma Florian Schönharting, har over 20 års erfaring i biotek - og han lader sig ikke kue.

1 - 25 af 87

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier