MedWatch

Den gordiske knude og apotekerne

"Hvis Matas eller andre aktører lukkes ind i varmen, så underminerer staten apotekernes  eget system," skriver Hans Henrik Raith, indehaver af konsulentfirmaet The Raith Way og kopifirmaet A-Pharma. Læs debatindlægget her.

De danske apotekere har i den senere tid måtte lægge ryg til lidt af hvert. Beskyldningerne har været mange og ikke altid lige saglige. Matas har en helt særlig interesse i at underminere apotekernes forretningsgrundlag og troværdighed. De har til gengæld ikke skyggen af interesse i salget af medicin, som de ved aldrig kan blive lønsomt. Matas vil kun have kunderne ind i butikken. Hvilket er helt legitimt. Men kald dog en spade for en spade. Matas kan heller ikke skaffe lavere medicinpriser. Hvordan skulle det kunne lade sig gøre?

Apotekerne har ingen indflydelse på medicinpriserne – med undtagelse af de håndkøbslægemidler, der også sælges i detailhandelen. Apotekerne tjener ikke mange kroner, hvis nogen, på udlevering af receptpligtig medicin. Det er et faktum. Bevares, Matas vil ikke have det såkaldte ”recepturgebyr” fra det offentlige, men gøre det gratis. Men selvfølgelig gør Matas intet gratis. Kalkulen er naturligvis et forventet mersalg af deres generelle sortiment. Det er identisk med situationen på apotekerne, som skaffer deres overskud, stort set, fra salget af alt andet end medicin. 

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier