MedWatch

Medicinalchef i opråb til regeringen

En dansk medicinaldirektør påpeger et mismatch mellem danskernes forventninger til et sundhedssystem i verdensklasse og regeringens indsats for faktisk at skabe det. Læs med, hvad han forslår for at sætte skub i dansk sundhed.

Foto: Pr foto

Ønsker politikerne også sundhed i verdensklasse? Sådan spørger Henrik Asmussen, AstraZenecas adm. direktør i Danmark.

Han undrer sig over, hvordan sundhedsvæsnet kommer til at blive indrettet i fremtiden. På den ene side er der store forventninger til systemet, men regeringens aftale med regionerne giver på den anden side ikke mange flere ressourcer til sundhedsområdet, mener direktøren.

Henrik Asmussen opfordrer sundhedsvæsnet til at diskutere problemerne med industrien som mulig partner i at identificere en løsning. Der er fx oplagte samarbejdsmuligheder omkring patientforløb, kronikerbyrden og antibiotikaresisitens, påpeger han.

”Det er meningsløst ikke at inddrage sundhedsindustrien, når vi taler om at skabe langsigtede og holdbare løsninger, vækst og innovation til gavn for patienter og samfund.  Men først må vi overkomme den uhensigtsmæssige skepsis og kritik, der er opstået i forhold til samarbejde,” skriver han.

Læs hele debatindlægget her.

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier