MedWatch

Ønsker politikerne også sundhed i verdensklasse?

Danskerne forventer et sundhedssystem i verdensklasse. De forventer også, at det relative høje skattetryk er tilstrækkeligt til at indfri ønsket om fortsat lige adgang til sundhed for alle. Politikerne er sat på en svær opgave. Men er den politiske vision fortsat et sundhedsvæsen i verdensklasse?

Foto: Pr foto

Hvordan ser fremtiden ud i store linier? Den demografiske udvikling betyder flere behandlingskrævende ældre, og antallet af kroniske patienter stiger. Kronikerne optager i dag mere end ¾ af sundhedsvæsenets ressourcer. Samtidig er der et efterslæb på det psykiatriske område, som kræver et behandlingsløft. Dertil kommer, at nutidens patienter i stigende grad er velinformede og stiller større krav til deres behandling. Alt dette vil lægge et pres på sundhedssystemet med behov for mere personale og ressourcer.

Samarbejde skal forebygge nedprioritering

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier