MedWatch

Ønsker politikerne også sundhed i verdensklasse?

Danskerne forventer et sundhedssystem i verdensklasse. De forventer også, at det relative høje skattetryk er tilstrækkeligt til at indfri ønsket om fortsat lige adgang til sundhed for alle. Politikerne er sat på en svær opgave. Men er den politiske vision fortsat et sundhedsvæsen i verdensklasse?

Foto: Pr foto

Hvordan ser fremtiden ud i store linier? Den demografiske udvikling betyder flere behandlingskrævende ældre, og antallet af kroniske patienter stiger. Kronikerne optager i dag mere end ¾ af sundhedsvæsenets ressourcer. Samtidig er der et efterslæb på det psykiatriske område, som kræver et behandlingsløft. Dertil kommer, at nutidens patienter i stigende grad er velinformede og stiller større krav til deres behandling. Alt dette vil lægge et pres på sundhedssystemet med behov for mere personale og ressourcer.

Samarbejde skal forebygge nedprioritering

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier