MedWatch

Meninger

Klumme: Sundhedsudspil mangler offentlig-privat samarbejde

Et tæt samarbejde mellem det offentlige og private virksomheder er en forudsætning for, at en kommende sundhedsreform kan realiseres. Derfor er det ærgerligt, at regeringens udspil ikke lægger op til mere samarbejde, skriver Peder Søgaard-Pedersen, chef for DI Life Science.

Klumme: Hvis aktieskatten stiger, vokser "iværksætterstraffen"

Investerer man i en mindre start-up virksomhed, kan man være sikker på at skulle vente længe på en (usikker) gevinst. De er for små til at tiltrække sig de store pensionskassers opmærksomhed. Og de kan slet ikke levere løbende, stabile afkast. Derfor får de sværere ved at skaffe risikovillig kapital, når en evt. genvist typisk udbetales på én gang og dermed rammes af den høje skat.

KLUMME: Udfordringerne i sundhedsvæsenet handler om mere end hænder

Et entydigt fokus på flere hænder og penge er ikke en holdbar og bæredygtig vej at gå for sundhedsvæsnet. I stedet bør man i langt højere grad se på vedvarende innovation, ny teknologi og digitalisering som vejen til at sikre god behandling for patienterne og holdbare arbejdsforhold for sundhedspersonalet. Det skriver Katrina Feilberg, markedschef i Dansk Erhverv, om i denne klumme.

Klumme: Kampdag: Alle skal kunne drømme stort

Ligesom vi har set erhvervslivet virkelig trække i arbejdstøjet på den grønne omstilling, så er det også på tide, at vi tager sagen i egen hånd og tager det nødvendige opgør med et system, der står i vejen for ligeværd uanset alder, køn, seksuelorientering eller etnicitet, skriver Nille Klæbel, adm. direktør for Philips i Norden.

Klumme: Kunstig intelligens kan forbedre patientsikkerheden

I ti år har Nordlandssykehuset i Norge brugt dataanalyse til automatisk at screene patientjournaler for indikationer på patientskader, og det har reduceret medarbejdernes arbejdsbyrde og givet større viden om patientskader. Nu er det på tide, at flere lande, regioner og hospitaler tager stafetten op, skriver Christian Hardahl, EMEA Healthcare Industry Leader hos SAS Institute.

Klumme: Vi har en unik mulighed for at gentænke kronikerbehandling

Med et forskningsrygstød i usikre tider kan danske life science-virksomheder øge investeringer i forskning og udvikling, der fremmer den trygge, patientcentrerede – og i et vist omfang digitale – behandling af kronikere. Det vil bidrage til at nedbringe ventelister og øge eksporten. Begge dele til gavn for Danmark.

Klumme: Tænk den kommende danske life science-strategi større!

En ny dansk life science-strategi bør tilføjes et styrket nordisk og internationalt perspektiv og bør som et absolut minimum tilrettelægges, så den favner Sydsverige, skriver Søren Bregenholt og Linn Mandahl, henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem for Medicon Valley Alliance, i denne klumme.

1 - 25 af 95

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier