MedWatch

Analytiker om GN-regnskab: Skuffende salg af høreapparater kan presse aktien

GN Hearing, høreapparatsdivisionen i GN Store Nord, skuffede analytikerne ved dagens kvartalsregnskab, og det kan få negativ indflydelse på aktien, vurderer Sydbank analytiker, Morten Imsgard.

Foto: Sydbank PR

GN Group har efterhånden nået en størrelse, hvor det er blevet sværere at vokse lige så meget som tidligere, og det sætter sit præg på udviklingen i tredje kvartal, der lander under forventningerne i høreapparatforretningen.

Det vurderer aktieanalytiker Morten Imsgard fra Sydbank, der spår, at aktien kan komme under pres efter regnskabet for tredje kvartal torsdag morgen.

"Det er et regnskab til den svage side, da høreapparatforretningen ikke er helt så stærk som ventet på hverken vækst eller indtjening."

"Der var investorer, som måske havde håbet på en opjustering i GN Hearing i løbet af året, men det er efterhånden forduftet med det her regnskab. Tallene viser, at GN efterhånden har nået en størrelse, hvor det ikke længere er supernemt at hive superhøje vækstrater hjem, og det betyder, at der skal løbes stærkt i fjerde kvartal for at nå forventningerne," siger Morten Imsgard.

Orkaner koster på toplinjen

GN Group kom samlet ud af tredje kvartal med en omsætning på 2282 mio. kr. og et driftsoverskud, EBITA, på 406 mio. kr., mens analytikerne havde ventet henholdsvis 2290 mio. kr. på toplinjen og 403 mio. kr. i indtjening ifølge Ritzau Estimates.

GN forklarer selv, at orkanerne Harvey og Irma, som ramte USA i august og september, har påvirket salget negativt i tredje kvartal.

"Man kan så diskutere, hvor meget der handler om, at markedet er blevet lidt hårdere, og hvor meget der kommer fra orkanerne i USA, der har ramt salget i blandt andet Florida".

Mens høreapparatsalget var under forventningerne, var salget af headsets i divisionen GN Audio bedre end ventet, hvilket blev krydret med en opjustering af forventningerne til 2017.

"GN Audio leverer rigtig fine resultater i øjeblikket, hvor det klarer sig noget bedre end den største amerikanske konkurrent, Plantronics, som har haft forsigtige udmeldinger omkring markedet."

"De udsagn hører vi ikke fra GN Audio, og det tyder på, at selskabet har en bedre produktportefølje, der gør, at det er i stand til at vinde kunder fra konkurrenterne," siger Morten Imsgard.

Aktien skal ned

Morten Imsgard vurderer dog, at det vil være et lidt skuffende salg af høreapparater, som investorerne vil hæfte sig ved. Han regner med, at aktien vil klare sig ringere end det generelle aktiemarked i torsdagens handel.

"Samlet set er det en lille pil ned. Der skal løbes stærkt i slutningen af året for at nå forventningerne, og troen på en opjustering er nu forsvundet," siger Morten Imsgard.

Han henviser til, at GN Hearing for årets første ni måneder har haft en organisk vækst på 5 pct. og en EBITA-margin på 18,4 pct., men for hele året sigter efter en vækst på mere end 6 pct. og en EBITA-margin over 20 pct. og dermed har et efterslæb at hente i de sidste tre måneder af 2017

GN-aktien lukkede onsdag i 211,10 kr. efter et fald på 0,1 pct. I år er aktien steget 44,3 pct.

 GN fortsætter væksten i tredje kvartal, men skuffer en anelse

 GN-optakt: Stærk organisk vækst i 3. kvartal 

 GN-direktør: At være først er kernen i vores DNA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier