MedWatch

Widex frygter ikke VA-exit trods fortsat lav markedsandel

Det har været en markant mere vanskelig opgave end forventet at øge Widex' markedsandel hos VA, erkender Widex-topchef Jørgen Jensen.

Den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, har over de seneste år fået en stigende betydning for de store globale producenter.

Det gælder også det privatejede danske selskab Widex, der kom med i VA-kontrakten for tre år siden efter at stået uden for i mange år. Det betyder dog også, at Widex er den med afstand mindste spiller i VA-kontrakten med en markedsandel på 1,8 pct. i september.

Widex kom blandt andet med i kontrakten i efteråret 2014, fordi VA gerne vil kunne tilbyde sine brugere den nyeste teknologi fra alle de store producenter, men markedsandelen hos det danske selskab har ikke flyttet sig væsentligt siden dengang.

Alligevel frygter Widex ikke, at VA kunne finde på at forhandle en aftale på plads med de fem største høreapparatproducenter - uden om den lille privatejede spiller - ligesom tilfældet har været tidligere.

"Det holder mig ikke vågen. Det er tre år siden, vi kom med, så den nuværende kontrakt udløber i 2019, og så skal den fornys. Jeg ser ingen faresignaler, der peger på, at vi ikke skulle være med der," siger Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, i et interview med Ritzau Finans.

Han peger på, at omkostningerne for VA ved at have alle seks spillere med i kontrakten er begrænsede, selv om det betyder, at organisationens audiologer skal have træning i at tilpasse seks forskellige teknologier.

"Det er os, der skal træne VA's audiologer. Og jeg tror også, at VA sætter en ære i at have den nyeste teknologi til brugerne, og at der sættes en ære i at have et bredt udvalg. Så bare du har kvalitet, at prisen er rigtig, at du konstant fornyer dig, og at du stiller op til at træne audiologerne, så tror jeg ikke, at der er så mange omkostninger for VA selv ved at have alle seks spillere med," forklarer Jørgen Jensen.

Sværere end ventet

Han erkender dog, at det har været en markant mere vanskelig opgave, end han havde forventet, at få løftet Widex' markedsandel hos VA betragteligt.

Derfor kaster selskabet lige nu også mange penge efter ny udvikling, der kan få skabt opmærksomhed om Widex-brandet hos VA's audiologer. Det gælder særligt selskabets brændselscelleteknologi, der skal kunne lade et høreapparat op på under et halvt minut.

På den front venter Widex at have det første produkt på markedet til næste efterår.

"Jeg troede, at det kunne gå meget hurtigere, men det er bare hårdt at komme med i de kanaler. Vi skulle have startet med det for 20 år siden. Det er bare en lektion, vi har lært, og det er blandt også derfor, at vi presser hårdt på med eksempelvis brændselsceller," siger Jørgen Jensen.

Han peger på, at ambitionen for Widex er, at selskabet får en markedsandel hos VA, der svarer til selskabets globale markedsandel på knap 10 pct.

"Vi skal have vores fair andel af VA. Det vil sige, at vi skal have en markedsandel, der svarer til vores globale andel. Så der er godt nok lang vej endnu og masser af hårdt arbejde i vente," siger Widex-topchefen.

Markedslederen hos VA er verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der i september sad på 42,4 pct. af VA-markedet. Danske GN Hearing er nummer to med en markedsandel på 20,4 pct. i september, mens den sidste danske spiller, William Demant Holding, havde en markedsandel på 12,7 pct. i september.

VA udgør godt 20 pct. af det samlede amerikanske marked, og der tilpasses godt 700.000 høreapparater hvert år gennem salgskanalens audiologer.

Widex kan revolutionere høreapparater med brændselsceller

Widex-direktør: Vi spreder os for tyndt, hvis vi går ind på implantater

Genopladelighed er Widex' mellemregning inden ny teknologi i 2018

Widex-direktør: Oprustning på marketing er nødvendig 

Mere fra MedWatch

Agilent Technologies opjusterer

Laboratorieleverandøren Agilent Technologies har haft et stærkt forskudt tredje kvartal, og opjusterer forventningerne for helåret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier