MedWatch

William Demants topprodukt kan nu bruges med alle nye smartphones

Den danske hørekæmpe William Demant er klar med en stor nyhed til selskabets topprodukt, der fremover kan forbindes til alle smartphones fra efter 2010 – og altså ikke længere kun Apples produkter.

Foto: WDH, PR

William Demant Holding er klar med en stor nyhed til den årlige messe hos den europæiske brancheforening for audiologer i Nürnberg i disse dage.

Det danske selskab åbner nemlig op for, at det trådløse topprodukt Oticon Opn nu også kan streame til alle Android-telefoner og andre typer af smartphones med bluetooth fra efter 2010 – og altså ikke kun Apples produkter.

Det oplyser William Demant Holding onsdag.

Opgraderingen sker gennem lanceringen af den såkaldte Oticon Connectclip, der er et headset, en mikrofon og en fjernbetjening indbygget i samme del, som brugerne kan sætte på skjorten eller trøjen.

Oticon Opn er et høreapparat i klassen Made for iPhone, der giver mulighed for direkte streaming af eksempelvis musik og opkald til fra brugerens iPhone til høreapparatet.

Men med det nye tilbehørsprodukt åbnes der op for håndfri streaming fra Android-telefoner eller andre nyere bluetooth-telefoner.

"Med Connectclip kan Opn-brugere drage fordel af et fuldstændigt håndfrit headset, hvilket hidtil kun har været muligt for brugere med en iPhone. Den indbyggede mikrofon i Connectclip er ikke både en fordel for Android brugere, men også brugere af iPhone, idet den gør brugerne i stand tid at fokusere på én hovedtaler – for eksempel i støjende situationer, eller når distancen til taleren er for stor," skriver William Demant Holding i en præsentation af det nye produkt.

Connectclip er endnu et tilbehørsprodukt til Oticon Opn, der allerede blev lanceret i sommeren 2016. Tidligere i år – i forbindelse med messen i den amerikanske brancheforening i Indianapolis – løftede det danske selskab også sløret for muligheden for at anvende genopladelige batterier i Oticon Opn.

Schweizisk rival klar med made for all

Verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, lancerede i august sin nye produktplatform, Sword, der tillader direkte streaming af eksempelvis opkald og tv, men ikke musik, til høreapparatet uden mellemled.

På en investordag i selskabets hovedkvarter i schweiziske Stäfa tirsdag løftede Sonova desuden sløret for flere detaljer på produktet, der også er på udstillingshylderne under den igangværende messe i Nürnberg.

Høreapparatet Audéo B-direct, der er det første produkt på den nye platform, skulle kunne tilbyde direkte til mere end 100 forskellige telefoner med bluetooth-forbindelse, oplyste Sonova i den forbindelse.

Samtidig hævder selskabet at have det laveste strømforbrug blandt de store producenters trådløse produkter.

 To danske høreapparatproducenter vinder andele hos krigsveteraner

 EUHA-optakt: Det skal vi holde øje med 

 Finanshus: WDH's topprodukt kan forblive gylden standard i lang tid 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier