MedWatch

Ambu-formand ser ingen konflikt i topchefs 330 mio kr aktiegevinst

Adm. direktør hos den danske medicokoncern Ambu, Lars Marcher, står til at hente en aktiegevinst på 330 mio. kr. Formand Jens Bager mener ikke, der er grund til bekymring for direktørens økonomiske interesse i aktiekursen.

Foto: Ambu/PR

Med et firecifret kursridt gennem de seneste år på mere end 1300 pct., står adm. direktør i medicokoncernen Ambu, Lars Marcher, til en aktiegevinst på 330 mio. kr. Og det med en årsløn på lidt under 10 mio. kr. om året. Lars Marcher bekræfter overfor erhvervsmediet Finans, at han har mulighed for at få tildelt 330 mio. kr. i henhold til hans optionsprogram, men ønsker ikke yderligere at kommentere hans mulige aktiegevinst.

Formand i Ambu, Jens Bager, der dog ingen grund til bekymring over topchefens klare økonomiske interesse i aktiekursen, fastslår han over for Finans.

"Det sker på baggrund af en periode, hvor markedsværdien er steget fra 1 til 20 mia. kr. Så der er skabt markant værdi for investorerne. Lars har været med i ni år, så der er ikke tale om, at gevinsten er skabt på en kort bane. Fra min stol kan jeg kun sige, at det er velfortjent. Både når du måler på virksomhedens nøgletal, og når du ser på den værdi, der er skabt for investorerne," siger han til Finans.

Ambu var blevet solgt uden langsigtet beskyttelse

Ambu-direktør: Vi sidder i en god position til opkøb

Ambu-direktør om ny vækstplan: Vi er klar til en transformation

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier