MedWatch

Abbott skal lave to frasalg for at få grønt lys til Alere-køb

De amerikanske konkurrencemyndigheder har sagt god for Abbotts omstridte opkøb af Alere på betingelse af, at der bliver lavet to frasalg inden for point of care-segmentet. Derudover skal Alere også punge ud efter anklager om svindel.

Foto: Abbott/ PR

Under betingelse af at der skal ske to frasalg har den amerikanske life science-koncern Abbott fået lov af de amerikanske monopol-myndigheder til at gennemføre sit opkøb af Alere. Der er tale om to segmenter inden for point-of-care.

Det skriver Reuters.

Selskaberne skal skille sig af med et system til blodgas-tests, som måler niveauet af ilt og kuldioxid i blodet. Det går til Siemens. Derudover vil Quidel Corp købet et system til diagnosticering af hjertefejl eller hjertetilfælde. Derudover overtager de to selskaber også henholdsvis to Ottowa-baserede fabrikker og én i San Diego. Det fremgår ikke, hvor meget de to selskaber har betalt for Abbott-Alere produkterne.

Det er Aleres point-of-care-produkter, som i sin tid gjorde, at Abbott fik interesse i selskabet og gav et købstilbud tilbage i februar 2016.

Siden da har handlen dog været udfordret, hvilket på et tidspunkt resulterede i et juridisk slagsmål, da Abbott forsøgte at komme ud af handlen igen.

Årsagen til Abbotts kølede interesse omkring Alere skyldtes blandt andet problemer med Aleres revisionsarbejde og salgspraksis. Det fik selskabet til at falde i værdi, og hos Abbott mente, at man var blevet bundet noget på ærmet. 

Striden mellem de to parter faldt dog på plads tilbage i april, hvor der efter lang tids tovtrækkeri mellem selskaberne endte med en købspris på 5,3 mia. dollars (cirka 33 mia. kr.) frem for de oprindelige 5,8 mia. dollars.

Derudover har Alere også indvilliget i give mere end 13 mio. dollars (cirka 82 mio. kr.) til afviklingen af de sigtelser, som USA’s finansmyndigheder Securities and Exchange Commission havde rejst mod selskabet for regnskabssvindel og upassende betalinger til udenlandske repræsentanter.

 Abbott og Alere begraver stidsøksen med ny købsaftale

 Alere sagsøger Abbott for tøven i kæmpehandel

 Abbott køber Alere i milliardhandel 

 Abbott køber medicoselskab for trecifret milliardbeløb  

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier