MedWatch

Søren Pind vil finkæmme innovationsmiljøerne

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind vil nu til at kulegrave de danske innovationsmiljøer efter kontroverserne omkring Seed Capitals dobbeltrolle i finansieringen af opstartsselskaber.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V)
Foto: Rune Aarestrup Pedersen

De danske innovationsmiljøer kan se frem til at uddannelses- og forskningsminister Søren Pind begynder at stikke næsen i deres sager. For efter forårets debat om særligt Seed Capitals (dobbelt)rolle i forhold til finansieringen af unge virksomheder, vil ministeren nu til at kulegrave hele området.

Det skriver Børsen.

"Evalueringen skal blandt andet se på, om innovationsmiljøernes konstruktion er hensigtsmæssig, og hvorvidt der er behov for ændringer af ordningen," skriver uddannelses- og forskningsministeren.

Problematikken omkring Seed Capital opstod, da det kom frem, at Seed Capital indtog en dobbeltrolle i sit samarbejde med Pre-Seed Innovation, som står for at finansiere nogle af de spædeste ideer blandt nye opstartsselskaber.

Under ordningen formidlede Pre-Seed Innovation skattekroner til at investere i opstartsselskaber, hvorefter det var muligt for Seed Capital at sikre sig ejerandele i nogle af selskaberne. Så mens det var Pre-Seed Innovation, som løb risikoen, kunne Seed Capital få optioner til en to år gammel pris på succesfulde selskaber. Det var en konstruktion som i foråret blev udsat for heftig kritik af blandt andet iværksættere og andre investorer.

Seed Capitals leder Ulla Brockenhuus-Schack hilser ministerens opmærksomhed velkommen i en skriftlig kommentar.

Fonde fik adgang til rabat på startups gennem statslige lån

Fondschef for Seed Capital indtog dobbeltrolle

Tilsyn advarede mod problematisk Seed-option i 2014

Vækstfonden bad Seed Capital droppe omstridt ordning

Seed-option skræmmer investorer væk

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier