MedWatch

Abbott-opdateringer rammer også i Danmark

Kontroverserne omkring sikkerhedsbrister i St. Judes pacemakere, har fået selskabets køber Abbott til at lave en omfattende opdatering af tusindvis af pacemakere, og den sag sætter også spor i Danmark.

Colourbox
Foto: Colourbox

Den store opdatering af pacemakere, som det amerikanske medicoselskab Abbott for nylig har lavet grundet bekymring over hacking, rammer nu også i Danmark. Her skal en stor række patienter have lavet en opdatering af udstyret.

Det skriver Politiken.

”Jeg vurderer, at et antal tusinde patienter i Danmark har en af disse pacemakere. Patienterne kommer ind til fast kontrol en gang årligt. Næste gang de kommer, vil vi tilbyde dem den opdatering af firmware, der er tale om,” siger overlæge, professor og dr.med. Jens Cosedis Nielsen fra pacemakerklinikken på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Der er med andre ord ikke tale om en decideret udskiftning pacemakeren, men en opdatering. Opdateringen skal godt nok laves på en klinik, men pacemakeren kan trygt blive i patienten, mens dette står på.

Frygten for hacking af pacemakere er fortsat teoretisk – der er endnu ingen rapporterede tilfælde af, at det er sket. Ikke desto mindre, er det en teoretisk risici, som man fra sundheds- og lægemiddelmyndighederne er begyndt at tage mere og mere alvorligt.

Derfor har Abbott også haft sit hyr med pacemakerne i dets portefølje, der stammer fra opkøbet af St. Jude Medical, som gik igennem tidligere i år. De potentielle sikkerhedsbrister har fyldt meget i den offentlige debat omkring St. Jude, og Abbott har haft travlt med at arbejde på opdateringer og kigge på risikoprofilerne for det forskellige udstyr.

Det er pacemaker-modellerne Accent, Anthem, Accent MRI, Accent ST, Assurity og Allure, som skal igennem opdateringen.

Abbott lukker muligt hackerhul i pacemakere

St. Jude får nye hjerteproblemer

St. Jude nedtonede sikkerhedsbrister ved hjerteprodukter i flere år

Efter kontrovers: St. Jude opdaterer udstyr mod cyberangreb

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier