MedWatch

Coloplast-rival køber op for 6,88 mia

Et amerikansk medicoselskab, der er i konkurrence med både Coloplast og Ambu, overtager en rival i en milliardhandel og udvider dermed sin urologiforretning.

Foto: Colourbox

En af de væsentligste rivaler til det danske medicoselskab Coloplast inden for salg af urologiprodukter har nu udvidet sine muligheder på netop dette marked.

Amerikanske Teleflex Inc. har således indgået en aftale om at købe privatejede NeoTract Inc. fra hjemlandet i en handel vurderet til 1,1 mia. dollars, eller 6,88 mia. kr.

Det skriver Reuters.

Teleflex har stort fokus på salg af urologiske katetre, ligesom Coloplast, og faktisk vandt den danske koncern i løbet af sommeren en patentsag over Teleflex og selskabet Hollister Inc. i Tyskland. Retten vurderede, at de to selskaber krænkede et patent på Coloplasts Speedicath og udstedet et midlertidigt forbud mod, at de måtte markedsføre deres produkter.

Herudover er Teleflex også i tæt konkurrence med Ambu på markedet for anæstesiudstyr.

Med opkøbet af NeoTract udvider Teleflex dog primært sine muligheder i urologisegmentet, hvor man blandt andet overtager det minimalt invasive UroLift System til behandling af urinvejsproblemer på grund af tilstanden godartet prostatahyperplasi.

Teleflex betaler til at begynde med 725 mio. dollars for at overtage sin rival, og hertil kan komme 375 mio. dollars i salgsrelaterede milepælsbetalinger frem mod 2020. Neotract forventes at omsætte for 115-120 mio. dollars i år.

Det er mindre end et år siden, at Teleflex styrkede sine muligheder på hjertekarområdet med opkøbet af selskabet Vascular Solutions for 1 mia. dollars.

Ambu-rival køber ind for milliarder

Medicoselskab trækker katetre tilbage

Krænkelse af Coloplast-patent får betydelige konsekvenser

Ambu-direktør: Halvdelen af væksten kommer fra aScope

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier