MedWatch

Widex leverede fremgang på top- og bundlinjen

Den privatejede høreapparatsproducent Widex kom ud af det skæve regnskabsår 2016/17 med vækst på både top- og bundlinje, fremgår det af årsregnskabet.

Widex hovedkvarter

En stærkere global strategi og det nye trådløse topprodukt Beyond var med til at drive væksten for den privatejede høreapparatsproducent Widex i det skæve regnskabsår 2016/17.

Selskabet, der konkurrerer med blandt andre de to børsnoterede danske selskaber GN Store Nord og William Demant Holding, leverede en fremgang på toplinjen på 12,7 pct. til 4346,2 mio. kr. i regnskabsåret. Justeret for valutaeffekter var nettoomsætningen 12,4 pct. højere sammenlignet med regnskabsåret 2015/16.

Det fremgår af årsregnskabet for 2016/17, der blev offentliggjort mandag.

Reducerede produktionsomkostninger og stabile gennemsnitlige salgspriser på markedet for høreapparater var med til at sende bruttoresultatet op, og også det normaliserede driftsresultat (EBITA) viste fremgang.

EBITA-resultatet blev opgjort til 789,7 mio. kr. mod 682,3 mio. kr. året før, på trods af at posten var negativt påvirket af engangsomkostninger på 40 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

"Engangsomkostningerne i finansåret er primært relateret til fratrædelsesomkostninger i forbindelse med flytningen af produktionen, omstrukturering af back-office-opsætningen og tabet på et salg af en bygning," skriver selskabet i regnskabet.

Widex landede et resultat efter skat på 357 mio. kr. efter minoriteter i regnskabsåret, der løb til udgangen af april.

Restruktureringsplanen, der går under navnet Impact, har stået på de seneste år, og den vil fortsætte ind i 2017/18.

Selskabet forventer, at strategien vil have en fortsat positiv effekt på både omsætningen og indtjeningen, fremgår det af regnskabet.

Widex-direktør: Vil lancere høreapparat drevet af brændselsceller i 2018

Widex håber på markedsandele i VA med trådløst håb

Widex-topchef: OTC-marked giver ikke brugerne ordentlige muligheder

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier