MedWatch

Abbott lukker muligt hackerhul i pacemakere

Medicoproducenten Abbott har udsendt en softwareopdatering, der skal forhindre hackere i at få adgang til patienters pacemakere.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

En voksende frygt for hackerangreb på livsvigtigt medicoudstyr som insulinpumper og pacemakere har fået producenterne op på mærkerne.

Mandag udsendte medicoproducenten Abbott således en opdatering til pacemaker-softwaren Merlin@home, der blandt andet lukker et sikkerhedshul, der potentielt kunne give hackere adgang til det følsomme udstyr.

"Denne adgang kan bruges til at påvirke kommandoer til den implanterede pacemaker, som kan gøre skade på patienter i form at hurtig batteritømning eller unødvendige stød," skriver de amerikanske myndigheder FDA i en meddelelse.

Opdateringen tager omkring tre minutter og kræver et besøg på hospitalet.

Rådet for Digital Sikkerhed: Hackere kan angribe medicinsk udstyr 

Industrien bør rotte sig sammen mod voksende hackertrusler

J&J advarer om hacking af insulinpumper  

Mere fra MedWatch

Corona har udfordret og skærpet centrale dele af BII-konceptet

En central del af konceptet bag Bioinnovation Institute (BII) er den daglige gang i life science-kontorfælleskabet Cobis, hvor porteføljeselskaber har mulighed for at mødes uformelt med andre selskaber og potentielle investorer. Med corona hærgerende har det i lange perioder ikke været muligt, og det har udfordret konceptet, siger adm. direktør, Jens Nielsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier